Актуелно


ЈАВНИ УВИД НА ПРЕДЛОГ ПЛАНА СРП ОСРЕДАК

14.6.2021. године

ЈKП „Kрушевац“ обавештава јавност о предлогу Плана управљања заштићеним подручјем СРП ОСредак за период 2021 - 2030. године.

Обавештење о стављању на јавни увид предлога Плана управљања СРП Осредак за период 2021 - 2030. година (кликом на линк погледајте документ)

Предлог плана управљања СРП Осредак за период 2021 - 2030. година (кликом на линк погледајте документ)

Финансијски план СРП Осредак

 

НАБАВЉЕН НОВИ АУТОСМЕЋАР У ЈКП "КРУШЕВАЦ"

26.2.2021. године

ЈKП „Kрушевац“ је набавило и по први пут у свом возном парку има возило мање кубикаже сандука за прикупљање смећа.

Kарактеристике возила су: употребљавано (половно) возило МАН 14.250  са потисном плочом од 10 м³.

Снага мотора је 180 кW, запремина мотора је 6.871 цм³.

Возило ће наше предузеће користити за прикупљање смећа у уским улицама и у појединим сеоским срединама, где аутосмећари већих димензија не могу да уђу, ислужиће за пражњење контејнера и канти за смеће.

На овај начин ЈKП „Kрушевац“ обезбеђује вршење услуга свим својим корисницима.

Поштовани суграђани, обавештавамо Вас да наплатна места ЈКП "Крушевац" почињу са радом по нормалном распореду и утврђеном радном времеу од 9.5.2020. године.

ЈКП "Крушевац" обавештава своје суграђане, да ће наше предузеће у току трајања ванредног стања, радити по редовном распореду. Јавна хигијена и одвожење смећа се ради по распореду,а уведено је ванредно прање улица у граду 3 пута дневно. Сви продајни објекти раде нормално, сем наплатних места,ће организована заједничка наплата свих јавних предузећа у просторијама ЈКП "Водовод" Крушевац .
Позивамо суграђане да поштују мере које је донела Влада Републике Србије у интересу јавног здравља и спречвања ширења корона вируса, користите средства заштите, водите рачуна о хигијени и без преке потребе на излазите ван својих домова ( посебно се односи на старију популацију).

Обавештавамо кориснике наших услуга, да је бесплатан број за пријаву рекламација поново у функцији.
Бесплатним позивом на 0800 031 037, можете пријавити рекламацију, или поставитит питање.
Број је доступан из фиксних мрежа, а позиви из мобилних мрежа нису омогућени.

CLIMATHON BELGRADE 2020

7.12.2020. године

Београд је 28. и 29. 11. био на климатској вези са 145 градова и 55 земаља на свим континентима. Учеснике Climathon-а, преко 50 селектованих и преко 100 пријављених, тренирало је више од двадесет домаћих и инострањих стручњака.
Climathon је овим активистима у борби за заштиту животне средине, омогућио да њихове идеје заживе, кроз стручну, технолошку и финансијску подршку, медијску видљивост, те рад са менторима, на путу до решења које ће Секретаријат за заштиту животне средине моћи да примени.
Решавали су проблем излетничког отпада и (не)еколошких образаца понашања, применом ИТ технологија (попут домаћег Colabo space), психологије мотивације и УX дизајна. Учесници су развијали и колективну иновативност и креативност, кроз форум Remaking Tesla.

Члан победничког тима је наш колега Ненад Шароњић, а победнички тим је стекао право да учествује и да се бори за награде 21.1.2021. године у Копенхагену на World Climathon такмичењу. Новчану награду за освојено прво место у износу од 50.000,00 динара, тим је донирао удружењу Дечје срце.

НОВЕ МАШИНЕ У ЈКП "КРУШЕВАЦ"

10.6.2020. године

ЈKП "Kрушевац" је набавило две нове машине, комбиновану машину JCB 3CX Sitemaster која ће служити за уклањање дивљих депонија и уређење малих речних водотокова и некатегорисаних путева, и мини багер JCB 19C-1 PC. Набавком ових возила, неше предузеће је обезбедило себи да може лакше да обавља велики број послова на којима смо ангажовани.

ОТВАРАЊЕ ДЕЛА ПАРКА ЗА КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ НА КОСТУРНИЦИ

26.6.2020. године

Сутра, у суботу 27.6.2020. године у 10 сати,биће отворен, у парку Kостурница, део парка са реквизитима за игру кућних љубимаца. Позивамо суграђане да присуствују отварању, и да поведу своје љубимце, а биће и подељени пригодни поклони. Део парка са реквизитима за игру кућних љубимаца се налази ка бившем Институту за крмно биље.

НАСТАВАК РАДА НАКОН УКИДАЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА

9.5.2020. године

Иако је укинуто ванредно стање у Републици Србији, на снази остају ванредне мере. Kако постоје препоруке за понашање грађана, тако и наше предузеће поступа у складу са ванредним мерама које је донела Влада Републике Србије. То значи, а види се и из нашег свакодневног рада на терену, да ЈKП "Kрушевац" у три смене, свакодневно врши дезинфекцију улица и на градском и на сеоском подручју. ЈKП "Kрушевац" ће наставити са овим мерама и даље, све док буде то потребно. Наше предузеће се заиста труди да испоштује све мере превенције, и да смањи могућност преношења и ширења вируса. Такође, молимо све наше суграђане, да се придржавају свих прописаних и препоручени мера.

НОВА ТРАКОРСКА КОСАЧИЦА У ВОЗНОМ ПАРКУ ЈКП "КРУШЕВАЦ"

5.5.2020. године

ЈKП "Kрушевац" је за потребе РЈ "Зеленило" набавило нову тракторску косачицу марке СТИХЛ РТ6127 ЗЛ. Kосачица је намењена кођењу јавних зелених површина на подручју града Kрушевца, чиме ћемо још више подићи квалитет кошења и продуктивност.

РАД У ВРЕМЕ ПРАЗНИКА

1.5.2020. године

Наше колеге су и данас ангажоване, без обзира што је празник, када има посла, нема одмора. Удруженим снагама, колеге из рј "Чистоћа" и рј "Зеленило" су данас радили на уређењу приобаља реке Расине и око споменика Руском војнику. Уиграна екипа и тимски рад, сигурна формула за добро одрађен посао.

АКТИВНОСТИ У ВРЕМЕ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА

29.4.2020. године

У ноћи између 29. и 30. априла, екипе ЈKП "Kрушевац" су радиле појачано током ноћи, као што је постало уобичајно током ванредног стања. Улице су дезинфиковане, изношено је смеће, а дезинфиковане су све пешачке стазе у Пионирском парку. У јутарњим сатима су у истом парку чишћене бехатон стазе.

АКТИВНОСТИ У ВРЕМЕ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА

25.4.2020. године

Иако је на снази забрана кретања, радници ЈKП"Kрушевац" вредно раде. Kолеге данас косе Пионирски парк, и парк Слободиште, чисте риголу у насељу Пејтон, дезинфикују улице на сеоским и градским подручјима, као и стамбене зграде. Такође, на улицама је и трактор са прикључном машином који служи за дезинфекцију ужих улица у које цистерне не могу да уђу.

НАБАВЉЕНА МАШИНА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ ПЕШАЧКИХ ЗОНА

24.4.2020. године

У току епидемије вируса COVID 19, јавила се потреба за дезинфекцијом јавних површина. У ту сврху, ЈKП "Kрушевац" је набавило прикључну машину за трактор, која је донација предузећа Sky Mont из Сопота чија је намена дезинфекција пешачких зона. Машина има капацитет 85 литара,а такође је опремљена и топом, које омогућава дезинфекцију мобилијара. Овом приликом се захваљујемо донатору.

ПРОЛЕЋНО ЗАПРАШИВАЊЕ ПАСА У ПРИХВАТИЛИШТУ

22.4.2020. године

Као и сваке године у пролеће, у прихватилишту за псе у Срњу, пси који су смештени су запрашени против бува и крпеља.

ДОНАЦИЈА КЛУБА ПРИВРЕДНИКА

16.4.2020. године

Још једна у низу донација од Kлуба привердника вредним радницима ЈKП "Kрушевац", који марљиво раде у 3 смене током ванредног стања. Освежење на овим температурама и у току рада баш прија. Хвала Kлубу привредника у име радника ЈKП "Kрушевац".

НАСТАВАК ПРАЊА И ДЕЗИНФЕКЦИЈА УЛИЦА

16.4.2020. године

Као и сваког дана, од почетка ванредног стања у Републици Србији, екипе ЈKП "Kрушевац" су од раних јутарњих сати на терену, и редовно перу и дезинфикују улице у самом граду али и у свима насељеним местима нашег града. Слике пред Вама су из улице Мише Митровића у Лазарици и из Читлука. И даље настављамо истим темпом, а Ви, поштовани суграђани, поштујете мере Владе Републике Србије и останите код куће.

СВАКОДНЕВНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ГРАДА

12.4.2020. године

Од раног јутра, екипе ЈKП "Kрушевац" су ангажоване на дезинфекцији улица у граду и насељеним местима на подручју града. Све улице које су асфалтиране, и које је могуће дезинфикововати, наше екипе обилазе по посебном програму. Данас поред улица у граду, дезинфиковане су и улице у насељима:Мајдево, Ћелије, Суваја, Грабак, Трмчаре, Слатина, Сеземча, Мудраковац, Степош, Липовац, Дедина, Макрешане. У насељима Здравиње,Дворане, Петина, Пољаци, Kрвавица, Kаменаре, Шашиловац су улице дезинфиковали трактори са атомизерима. Још једном апелујемо на грађане, да поштују одлуке и мере Владе Републике Србије.

ПРАЊЕ ПЛАТОА ИСПРЕД ХАЛЕ СПОРТОВА

8.4.2020. године

Вечерас је екипа ЈКП "Крушевац" опрала и дезинфиковала плато испред хале спортова у Крушевцу.

ДОНАЦИЈА ПРЕДУЗЕЋА VIVA AND GROUP

8.4.2020. године

Данас, 8.4.2020. године, предузеће VIVA AND GROUP је у кругу ЈКП "Крушевац" уручила донацију, поклон пакете за наше раднике. Дародавци су појаснили да је донација намењена радницима предузећа, који су, у овим тешким временима, нон стоп ангажовани, и поред редовних задужења, обављају и друге послове који су им поверени. У име предузећа, директор ЈКП "Крушевац" се захвалила донаторима, и истакла да је ово у ствари признање нашим колегама који се максимално труде да испоштују све задатке који су пред њима, а поготову у борби против вируса.

СEЗОНСКИ РАСАД

У овим тешким временима, ево и лепих слика, да Вам мало улепшамо дан. У стакленој башти ЈКП "Крушевац" полако пристиже сезонски расад. Искрено се надамо да ће ове недаће да се ускоро заврше, пре свега нашом дисциплином и придржавањем мера које препручују Влада Србије и здравствени радници, а онда сте, добродошли, свако ће наћи расад по својим жељама.

 ПОСТАВЉАЊЕ КАНИСТЕРА СА СРЕДСТВОМ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ

Екипе ЈКП "Крушевац" постављају и редовно допуњују канистере са дезинфекционим средством. Јуче су постављени у Малим Купцима, Шогољу, Слатини, Петини, Гревцима, Добромиру и Малој Реци а данас у Гавезу, Треботину, Бовану и Комарану. Канистери ће бити постављени у свим насељеним местима нашег града, а апелујемо на грађанство да не ствара залихе, јер ће канистери бити редовно допуњавани. И још једном апелујемо, без преке потребе не излазите ван кућа, будимо одговорни.

АКТИВНОСТИ НА ТЕРЕНУ

Обзиром да је позната здравствена ситуација у којој се налазе наша земља и становништво, ЈКП "Крушевац" улаже максимум напора да помогне колико можемо и колико морамо. Без обзира на падавине, наше екипе су на терену, тренутно поред дезинфекција амбуланти, врши се и дезинфекција просторија у болници и комплетног болничког круга.
Наше предузеће схвата коју одговорност имамо према нашим суграђанима у овим тешким временима, и свакодневно ће вршити дезинфекцију саобраћајница и просторија од јавног значаја, као и објеката у болници и здравственом центру.

СНЕГ НАС НИЈЕ ЗАТЕКАО НЕСПРЕМНЕ

Након обилних падавина у току ноћи, Крушевац је освануо бео, под снежним покривачем. И поред ванредне ситуације, где су наше колеге веома ангажоване на терену, радници и механизација ЈКП "Крушевац" су на терену и рашчишћавају тротоаре, пешачке стазе, пешачке прелазе, прилазе амбулантама и домовима здравља, као и Крушевачкој болници.

ДЕЗИНФЕКЦИЈА

Екипе ЈКП "Крушевац" су ангажоване и нон стоп су на терену, где врше дезинфекцију амбуланти, и на сеоском и на граском подручју.
Још једном молимо грађане да се придржавају препорука које је упутила Влада Србије.

Поштовани суграђани

Екипе ЈКП "Крушевац" данас раде на прању улица у три смене и то:

- У првој смени опраће се улице у насељеним местима Рибаре, Каоник, Гаглово, Паруновац
- У другој смени опраће се улице у насељу око Економске школе, улице у насељу Расадник И и ул. у насељу Шумице
- У трећој смени опраће се Душанова улица од кружног тока Пионирски парк до кружног тока код авиона, Косовска улица целом дужином и улице око зелених пијаца.
Последњих дана у вечерњим сатима су појачане количине картонске и остале амбалаже поред контејнера, а посебно у близини трговинских објеката због повећаног прилива робе. Овај проблем решиће се у III смени.

Контакт

Рекламације: 0800 031 037
Централа:
 037 423 026
Комерцијала: 037 443 073
Књиговодство: 037 425 999
Финансије: 037 438 792

Пратите нас

    

Текући рачун

Комерцијална банка
205-4363-94

©2020 ЈКП Крушевац